Terme Olimia: Požar pogašen, termalni park obratuje normalno

Vodni par Aqualuna, Terme Olimje, Podčetrtek

Včeraj, v soboto, popoldan je v Termalnem parku Aqualuna, ki deluje pod okriljem Terme Podčetrtek, zagorelo v skladišču enega izmed gostinskih lokalov. Požar je bil hitro pogašen, v njem pa zaradi hitrega odziva zaposlenih in gasilcev ni bil ogrožen ali poškodovan nihče od obiskovalcev ali zaposlenih v Termah Olimia.  

Iz podjetja pa so sporočili, da termalni park Aqualuna danes obratuje normalno, zaprt je le gostinski lokal, kjer je nastal požar.

Dodali so, da je osebju termalnega parka zahvaljujoč pravilni in hitri intervenciji uspelo lokalizirati mesto požara do prihoda gasilcev, ki so na kraj dogodka prispeli že 6 minut po pozivu na intervencijsko številko. V intervenciji je sodelovalo 83 gasilcev iz 8 lokalnih prostovoljnih gasilskih društev.

Ob požaru je bilo na tem priljubljenem letnem kopališču okoli 1500 obiskovalcev, ki so jih zaposleni nemudoma in brez večjih težav evakuirali in poskrbeli za njihovo varnost ter zaščitili mesto požara.

V požaru je bil poškodovan zgolj en izmed gostinskih lokalov, vsi bazeni in vse vodne atrakcije ter ostali objekti pa niso bili v nobenem trenutku ogroženi in so ostali nepoškodovani.

Vse obiskovalce, ki so zaradi hitre evakuacije kopališča morebiti na kopališču za seboj pustili razne osebne predmete, pozivajo, da jih kontaktirajo.

M. D.