Tatovi konec tedna niso počivali

Fotografija je simbolična.

Tatovi na območju Dolenjske in Bele krajine ta konec tedna niso veliko počivali.

 

V Gorenjih Kamencah je v noči na petek nekdo iz nenaseljene stanovanjske hiše odtujil kolo z motorjem Tomos flekser, registrskih oznak NM 8A-B6 in meso iz zamrzovalne skrinje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2000 evrov.

V Šentjerneju je nekdo v četrtek ali petek skozi vhodna vrata vlomil v počitniško hišo in odnesel orodje, posodo z gorivom in ribiške palice. Lastnika je oškodoval za okoli 430 evrov.

V Šentjoštu je nekdo v soboto ponoči vlomil v počitniško hišo in odnesel kosilnico, dva agregata, motorno žago, solarni akumulator, posodo z gorivom in orodje. Lastnika je oškodoval za 2500 evrov.

Na parkirnem prostoru v Zalogu je v noči na nedeljo neznanec vlomil v dva osebna avtomobila. Iz enega vozila je iz denarnice odtujil 350 evrov, iz drugega pa sončna očala.

Na delovišču v Šmarjeti je med soboto in nedeljo nekdo vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil električne vodnike v vrednosti okoli 5000 evrov.

V Velikih Malencah je v noči na soboto nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil električne vodnike in več steklenic in pločevink s pijačo. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 850 evrov.

Na delovišču na območju Sevnega je v nedeljo neznanec iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

A. V.