Kronika: Vlomi in tatvine

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto ponovno poročajo o večjem številu vlomov in tatvin, ki so se zgodili ob koncu tedna.

Izpostavili so naslednje:

V Gorenjih Kamencah (Novo mesto) je v noči na petek, 16. junij, nekdo iz nenaseljene stanovanjske hiše odtujil kolo z motorjem Tomos flekser, registrskih oznak NM  8A-B6  in meso  iz  zamrzovalne  skrinje.  Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2000 evrov.

V Orehovici (Šentjernej) je v noči na petek, 16. junij, neznanec vlomil v zajčnik in odtujil 11 zajcev.

V Šentjerneju je med četrtkom in petkom, 15. in 16. junijem, nekdo skozi vhodna vrata vlomil v počitniško hišo in ukradel orodje,  posodo z gorivom in ribiške palice. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 430 evrov.

V noči na soboto, 17. junij, je v Šentjoštu (Novo mesto) neznanec vlomil v počitniško hišo in ukradel kosilnico, dva agregata, motorno žago, solarni akumulator, posodo z gorivom
in orodje. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 2500 evrov.

Na območju Muhaberja (Novo mesto) je v noči iz sobote na nedeljo (18. junij) nekdo ukradel več sadik krompirja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za sto evrov.

Na parkirnem prostoru v Zalogu (Straža) je v noči na nedeljo, 18. junij, neznanec vlomil v dva osebna avtomobila. Iz  enega vozila je iz denarnice ukradel 350 evrov, iz drugega pa sončna očala.

Na delovišču v Šmarjeti je med soboto in nedeljo, 17. in 18. junij, nekdo vlomil v gradbeni
zabojnik in ukradel električne vodnike v vrednosti okoli 5.000 evrov.

Na delovišču na območju Sevnega (Novo mesto) je včeraj, v nedeljo, neznanec iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in ukradel okoli 200 litrov goriva.

Kradli tudi v Posavju

V Velikih Malencah (Brežice) je v noči na nedeljo, 18. junij, nekdo vlomil v pomožni objekt in ukradel električne vodnike in več steklenic in pločevink s pijačo. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 850 evrov.

V kraju Senuše (Krško) je v noči na nedeljo, 18. junij, nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V petek, 16. junija, dopoldne je v prodajalni v Krškem nekdo izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz torbice odtujil denarnico z denarjem in osebnimi dokumenti. Torbico je oškodovanka  brez  nadzora  odložila v nakupovalni voziček.

M. D.