Strokovnjak: Posnetek pogovora med Vizjakom in Petanom zmontiran

Mag. Andrej Vizjak, minister za okolje in prostor (vir: arhiv)

Včeraj se je dokončno potrdilo, da je bil posnetek domnevnega pogovora med ministrom Andrejem Vizjakom in tajkunom Bojanom Petanom iz leta 2007 zmontiran. Tako, kot je to že neposredno po objavi v medijih zatrdil minister Vizjak, ko je dejal, da gre za zmanipulirano lepljenko, konstrukt, ki je plod sodelovanja smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka in njegovega imperija, ki se ukvarja tudi s smetmi.

Vizjak je omenil tudi odpadkovno mafijo, razlog pa je, da ministrstvo za okolje in prostor, ki ga v tej vladi vodi Vizjak, pripravlja spremembe zakonodaje, po kateri bodo uredili tudi te stvari.

Neodvisno strokovno analizo posnetka, kjer naj bi Vizjak kot nekdanji gospodarski minister (leta 2007) Bojanu Petanu domnevno svetoval, kako se izogniti plačilu davka, je včeraj na prošnjo Planet TV (siol.net) opravil Mitja Krapša, tonski mojster, ekspert za zvočno tehniko in lastnik enega od ljubljanskih glasbenih studiev.

Bojan Petan je medtem za javnost izginil. Andrej Vizjak pa je že napovedal vložitev ovadb.

Po doslej znanih podatkih, objavljenih v medijih, naj bi POP TV posnetek dostavil Primož Cirman, urednik in novinar portala Necenzurirano, ki sodi med medijsko-smetarski imperij Martina Odlazka. (pozareport.si)

Dodajmo, da na POP TV dela niso opravili profesionalno, stvari pred objavo niso preverili. Očitno se je nekomu zelo mudilo z diskreditacijo ministra in posledično vlade. Po poročanju poznavalcev je bila sicer včeraj v tej komercialni televizijski hiši velika panika.

Za konec, kot je danes na svojem portalu zapisal Bojan Požar:

“In zanimivo, a spet pričakovano: najnovejša afera Vizjak je že včeraj izginila iz naslovnic večine portalov, razen na 24ur.com, pa tudi med oddajo 24ur ni bila (več) med top temami. Hja, po vseh teh obratih je to seveda še kako razumljivo …”

A. L.