Zaradi požara v objektih nekdanjega Novolesa bodo ovadili 30-letnika

Požar v Straži (vir: MO Novo mesto, FB)

V sredo okoli 18.30 je v skladišču lesnih izdelkov v prostorih nekdanjega Novolesa v Straži zagorelo ostrešje. Policisti so končali s pregledom in v sporočilu za javnostzapisali, da je do požara prišlo zaradi uporabe plinskega rezalnika pri odstranjevanju cevne inštalacije.

Ker je bila v teh prostorih pred tem lakirnica, odprtega ognja oziroma takšnega načina ne bi smeli uporabljati. Policisti bodo kazensko ovadili 30-letnika iz okolice Ljubljane, več pa o tem niso sporočili.

Požar je gasilo 70 gasilcev iz GRC Novo mesto, PGD Vavta vas, Dolenja Straža, Šmihel pri Novem mestu, Stopiče, Kamence in Dolenjske, nato so požarno varovanje na požarišču opravljali do jutranjih ur.

S Policijske uprave Novo mesto so dopoldne sporočili, da se je po prvih ugotovitvah pri vzdrževalnih delih na strehi zaradi iskrenja vnelo leseno ostrešje. Ognja delavci kljub poskusom niso uspeli pogasiti in se je kmalu razširil na več objektov.

Poleg policistov in gasilcev sta na kraj prišla tudi požarni inšpektor in zdravnica iz Inštituta za nacionalno zdravje. Iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so sporočili, da njihova predstavnica pri ogledu širše okolice požara ter ogledu bližnjega vrtca in šole v Vavti vasi ni opazila posebnosti.

Po prvih ocenah je v požaru nastalo za več kot 300.000 evrov škode.

Po neuradnih podatkih naj bi v pogorelem objektu zgorelo tudi za približno 70.000 evrov že izdelanega in za kupce pripravljenega kuhinjskega pohištva.

C. R.