Straža: Podpis pogodb za nadaljevanje pločnika in nakup minibusa

Podpis pogodbe za nadaljevanje pločnika v Podgori: direktor podjetja KOP Brežice Dejan Bibič in župan Občine Straža Dušan Krštinc.

Straški župan Dušan Krštinc je včeraj podpisal pogodbo s predstavniki brežiškega podjetja Kop za izgradnjo pločnika in kanalizacije v Podgori ter predstavniki podjetja Volvo za nakup minibusa za prevoz šolarjev. Skupna vrednost naložb je ocenjena na 472 tisoč evrov.

Občina Straža bo v drugi polovici septembra nadaljevala izgradnjo pločnika v Podgori, kjer so doslej zgradili 1.100 metrov pločnika za pešce in kolesarje.

V okviru 4. etape bodo uredili še 550 metrov novih površin v pasu 2,5 metra. Zgradili bodo tudi novo cestno razsvetljavo in obnovili kabelsko kanalizacijo za telekomunikacijsko omrežje ter v celoti na novo asfaltirali pripadajočo lokalno cesto. Poleg tega bodo uredili še novo komunalno kanalizacijo v dolžini 600 metrov, ki bo delno umeščena v pločnik, delno pa zunaj območja lokalne ceste.

Naložba je vredna 397 tisoč evrov in jo bo v celoti pokrila Občina Straža iz občinskega proračuna. Izvajalec del bo podjetje KOP Brežice, ki je bilo med petimi ponudniki na razpisu izbrano kot najugodnejši izvajalec. Dela naj bi končali januarja 2024.

Za potrebe Osnovne šole Vavta vas bo občina do konca leta kupila tudi nov minibus s 15 sedeži za prevoz šolskih otrok v vrednosti nekaj manj kot 75 tisoč evrov.

Podpis pogodbe za nakup minibusa:

Prodajni predstavnik podjetja Volvo Danilo Drobnič in straški župan Dušan Krštinc.

M. D.