Stopiče: Dobrodelna prireditev Stopimo skupaj za dober namen

Fotografija je simbolična.

Letošnja sezona Slovenske lige tajskega boksa se nadaljuje z drugim krogom tekmovanja, ki bo danes ob 16. uri v Športni dvorani v Stopičah pri Novem mestu. Udeležbo na dogodku, ki bo imel družbenokoristen pomen, napovedujejo klubi iz petih evropskih držav.

Le še slab mesec je do začetka svetovnega prvenstva v tajskem boksu (muaythai), ki bo potekalo v tajski prestolnici Bangkok. Slovenski reprezentanti tako pred velikim tekmovanjem vstopajo v sklepno fazo priprav, del katerih bo tudi sobotna preizkušnja v Stopičah.

Nasproti tekmovalcem iz petih držav bodo stali reprezentantje Slovenije v članski konkurenci: Domen Vidmar (do 71 kilogramov), Sašo Vorkapić (do 67 kilogramov) in Aleš Golob (do 75 kilogramov). Mladinci: Nastasja Koca (do 67 kilogramov) in Matija Koščak (do 71 kilogramov). Kadeti: Nejc Stojanović (do 60 kilogramov) in ostali slovenski borci.

V Stopiče namreč prihajajo borci iz klubov petih držav regije. Borbe bodo potekale tako v članski, kot tudi mladinski, kadetski in otroški konkurenci, po pravilih svetovne organizacije IFMA, ki jo priznava Mednarodni Olimpijski komite.

Dobrodelni dogodek organizirata Slovenska zveza tajskega boksa in Krajevna skupnost Stopiče. Zlati sponzor je podjetje Kobe inženiring.

“Z nakupom vstopnice v znesku 5 evrov boste tudi vi dobrodelni,” sporočajo organizatorji in vabijo na prireditev.