Stevanovićevi protestniki ponovno blokirali mesto, grozili in izvajali nasilje

Vodni top, Ljubljana, 13. oktober 2021

V Ljubljani so spet potekali protesti. Shod ni bil prijavljen. Na pohodu je bilo nekaj sto ljudi. Policija je bila ponovno primorana uporabiti solzivec, do protestnikov sta prišla tudi vodni top in oklepno vozilo, na terenu so številni policisti in policisti konjeniki ter policisti vodniki psov. Nad mestom kroži policijski helikopter. Kot vsako sredo doslej nezadovoljneži zahtevajo preklic ukrepov PCT in odstop vlade. Hkrati izvajajo nasilje nad drugimi meščani, blokirajo ulice in onemogočajo normalno življenje. Z ulic poročajo, da ponekod na avtomobilih lomijo brisalce.

Policija je vklenila več deset protestnikov in jih odpeljala na Policijsko postajo Moste ter nenehno opozarjala, da bo ukrepala s prisilnimi sredstvi. Pri nekaterih so našli granitne kocke.

Protestniki so se najprej s Trga republike odpravili po Šubičevi, šli čez Slovensko do Prešernovega trga.

Nadaljevali so do križišča med Dalmatinovo in Slovensko, kjer se je pred njih postavili policija in jim preprečila, da bi še naprej ovirali normalno življenje v mestu.

Množica se je usmerila nazaj proti središču Ljubljane, a nato nekoliko nižje zavila proti Bleiweisovi in naprej proti Celovški. Tam jih je policija spet ustavila in jih potisnila nazaj na Trg republike.

K protestu je pozval Zoran Stevanović, kranjski mestni svetnik in nekdanji policist. Sam pravi, da ni organizator, hkrati pa je povedal, da tokrat nimajo ozvočenja. Pozneje se je izkazalo, da je ozvočenje bilo.

Protest je pozneje ponovno prevzela Golobičeva Esmeralda Vidmar, podobno kot prejšnji teden. Protestniki so po Ljubljani ponovno hodili po ulicah, na Twitterju je več posnetkov njihovega nasilja, med drugim tudi dokazno sporočilo, da so na avtomobilih lomili brisalce.

Objavljamo tudi fotografijo, ko protestnik grozi policistu, da ga bo razorožil. Spraševal ga je, kaj mora uporabit, granitno kocko, molotovko ali kaj drugega. (Posnetek – zajem zaslona, Twitter)

Moškega z rumenima jeklenkama (na spodnji fotografiji) so policisti odpeljali. Enako opremljen je bil na protestu že prejšnji teden, vendar ga policisti nato niso izsledili. Danes priložnosti niso zamudili. Kaj je v jeklenkah, zaenkrat ni znano.

Moškega z rumenima jeklenkama so policisti odpeljali.
Tudi Tito je prišel, so bili komentarji na Twitterju
Gospa iz Izole je kot medicinska sestra delala v Trstu, trenutno je suspendirana, ker ni cepljena.

Na fotografiji: Zoran Stevanović, skupaj z Zlatanom Čordićem in Anisom Ličino, organizator nasilnih, zdravju nevarnih nezakonitih protestov. Vsi ljubljenci ⁦Vrhovnega sodišča in ostalega dela “sodstva”, ki se prav trudi, da bi bile posledice epidemije čim hujše.

Zlatan Čordić, fotografiran na protestih, 13. oktober 2021, okoli 18. ure

Očividci poročajo, da je med protestniki ogromno agresivnih, primitivnih prostakov, vinjenih in drugače omamljenih, s steklenimi očmi, ki žalijo, ponižujejo in izzivajo policiste.

Vir, foto: Zajem zaslona in Twitter

M. D.