Na protestu okoli 2000 ljudi

Ljubljana, 13. oktober 2021 (vir: arhiv)

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so policisti opravili varovanje neprijavljenega shoda, ki se je pričel včeraj, v sredo, okoli 15. ure in je potekal najprej na Trgu republike, kjer se je zbralo okoli 2000 ljudi. 

Policija je znova dobro opravila svoje delo, pri številnih protestnikih so našli granitne kocke. Nekaj oseb je bilo pridržanih, predvsem zaradi kršenja javnega reda in miru.

Pri varovanju so sodelovale različne policijske enote tako z območja Ljubljane kot drugih policijskih uprav, posebna enota policije, konjenica, policisti vodniki službenih psov in  letalska policijska enota. Vodni top po doslej znanih podatkih ni bil uporabljen.

Nekaj pred 17. uro so udeleženci shoda odšli po ulicah Ljubljane in nato v smeri Šiške. Udeleženci shoda bili večkrat pozvani naj ne ogrožajo varnosti prometa.

Policisti so množico nato zaustavili v križišču Bleiweisove in Celovške ceste. Osebe niso upoštevale ukazov, ovirale promet in kršile javni red, zato je bil shod razpuščen. Policisti so udeležence večkrat pozvali naj se razidejo, česar niso upoštevali, zato so policisti množico s
potiskanjem umaknili z vozišča Bleiweisove ulice.

Udeleženci so nato odšli po ulicah do Tržaške ceste, kjer so jih policisti prav tako ustavili, nato pa so se vrnili po ulicah na Trg republike, kjer se je shod nekaj po 20. uri zaključil.

Policija še izvaja zbiranje obvestil, podrobnejši podatki bodo predvidoma znani v teku današnjega dne.

Protest je bil organiziran in voden, tako kot vsak doslej, četudi organizatorji tega ne prijavljajo, vse stroške pa plačujemo davkoplačevalci. Na protestu so bili tudi tokrat vidni stari znanci: Zoran Stevanović, Zlatan Čordić in Anis Ličina, kar ne pomeni nič dobrega.

Zoran Stevanović
Zlatan Čordić, fotografiran na protestih, 13. oktober 2021, okoli 18. ure
Anis Ličina, Ljubljana, 13. oktober 2021

J. M.