Sramotno: Valentina Areha na TV Slovenija okradli

Dr. Valentin Areh (vir: Zajem zaslona)

Dr. Valentin Areh, novinar, urednik in znani vojni dopisnik z več kot 30-letnimi delovnimi izkušnjami, tudi nekdanji vršilec dolžnosti TV Slovenija, je objavil, da so mu “neznanci iz pisarniške, delovnem mize na RTV Slovenija, v času njegove odsotnosti ukradli arhivsko dokumentacijo in prenosne pomnilniške naprave”.

Arhivsko gradivo so mu ukradli po tem, ko so mu Rok Smolej, Ksenija Horvat, Zvezdan Martić in Andrej Trček (člani nove uprave RTV) povsem nepričakovano in brez opozorila, čez noč, odvzeli delo.

Sledila je prepoved dostopa do službenih prostorov in dostopa do osebnih stvari. Dr. Areh je dodal, da so kriminalisti že obiskali RTV in sprožili postopek preiskave.

Ukradeno arhivsko gradivo zajema tudi Arehove zasebne korespondence in zapisnike sestankov iz časa zadnjih 14 let, ko je opravljal funkcije urednika dnevno informativnega programa TV Slovenija, urednika Odmevov in v. d. direktrja Slovenija. “Sklepam, da so gradivo odtujili tisti, ki se želijo znebiti dokazov o cenzuri, korupciji, političnih kupčijah in o nezakonitem ravnanju. Moram jih razočarati. Obstajajo kopije,” je še dodal Areh.

Pismo je danes na svoji spletni strani objavil pozareport.si, Bojan Požar pa je zapisal, da so kriminalisti na RTV Slovenija prišli v četrtek, vdor v Arehovo mizo pa se je zgodil sredi 3. nadstopja stavbe RTV, kjer je bilo uredništvo ukinjene oddaje Panorama.

Znani novinar in urednik Peter Jančič pa je že pred dnevi zapisal, da se je Areh številnim nostalgikom za socialistično Jugoslavijo, komunizmom in beograjsko ideologijo bratstva in enotnosti močno zameril z dokumentarcem o nekdanji Jugoslovanski vojski, ki so jo opisovali kot ljudsko, je pa bila pod neposrednim nadzorom vladajoče komunistične partije in Beograda. Zdaj pa gre za njihovo maščevanje. (spletnicasopis.eu)

Pismo Valentina Areha: 

Vdrli so mu v

Vir: pozareport.si

A. L.