Janša: Na predčasne volitve gremo najpozneje naslednjo pomlad

Vodja opozicije in predsednik SDS Janez Janša je bil včeraj gost na televiziji Idea, kjer je komentiral tudi aktualne politične dogodke. Med drugim je dejal, da premier Robert Golob tako kot vsi drugi “novi” obrazi ne bo zdržal štiri leta.

 

Čeprav ima vladna koalicija s 53 glasovi večino in ima Gibanje Svoboda sama 41 poslancev, Janša pričakuje predčasne volitve, a se bo prej verjetno še rekonstruirala vlada, s katero naj bi si koalicijske stranke kupile nekaj dodatnega časa.

“Kandidata za ta poseg pa očitno še nimajo. Verjetno bodo evropske volitve nek mejnik, potem bodo kupili še kako leto, če bo prišlo do rekonstrukcije, sicer pa po moje gremo na predčasne volitve najpozneje naslednjo pomlad,” je dejal Janša.

Med drugim je komentiral samostojno pot Pavla Ruparja in Anžeta Logarja. Rupar je minuli konec tedna ustanovil svojo stranko Glas upokojencev, s katero želi kandidirati tudi na evropskih volitvah. Na njih pa ne bo sodelovala Platforma sodelovanja, ki jo je zagnal Anže Logar. “Pri gospodu Logarju bo še nekaj časa trajalo, preden bo ustanovil stranko. Po našem mnenju bi se spodobilo, da bi bilo to čim prej, zato da se stvari razčistijo, da ni zmede,” je povedal Janša.

Na opazke in očitke, da gre za dogovorjene poteze, je Janša odgovoril, da ga to ne preseneča. “Eni bodo pisali, to je satelit SDS, drugi bodo rekli, sprli so se in ne vem kaj. V bistvu ni nič od tega. Dejstvo je, da je gospod Logar sodeloval na predsedniških volitvah, da je začutil, da v tem nagovoru volilnega telesa takrat obstaja neki potencial in to politiko pelje naprej,” je odmikanje Logarja od SDS komentiral Janša.

A. V.