Spremembe v vodenju podjetja Akrapovič

Vir: akrapovic.com

Na čelu podjetja Akrapovič po desetih letih prihaja do menjave. Na mestu izvršnega direktorja družbe bo Uroša Roso, ki je odstopil iz osebnih razlogov, 1. januarja 2023 zamenjal Davorin Dobočnik, sedanji direktor operacij.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bo Rosa “s svojimi bogatimi izkušnjami ter znanjem o podjetju in panogi s podjetjem Akrapovič sodeloval še naprej kot svetovalec”. V času opravljanja funkcije izvršnega direktorja, ki jo je zasedal zadnjih deset let, je močno prispeval k rasti podjetja in njegovi širitvi, so dodali.

O Dobočniku pa so zapisali, da ima bogate izkušnje v avtomobilski industriji, saj v njej deluje že od leta 2005. “V podjetju njegovo imenovanje pozdravljamo in smo prepričani, da bo družbo Akrapovič v teh turbulentnih časih uspešno vodil naprej,” so sklenili.

Skupina Akrapovič, ki ima glavno proizvodnjo v Črnomlju in deluje kot delniška družba, predsednik nadzornega sveta pa je Igor Akrapovič, je imela lani 150,5 milijona evrov prihodkov od poslovanja (leta 2020 129 milijonov evrov). Lani so imeli 20,3 milijona evrov čistega dobička (leta 2020 18,7 milijona evrov), je razvidno iz objave na Ajpesu.

M. D.