Splošna bolnišnica Novo mesto s ponedeljkom prepoveduje obiske bolnikov

Splošna bolnišnica Novo mesto (vir: SB Novo mesto)

Vodstvo Splošne bolnišnice Novo mesto je objavilo, da bodo obiski svojcev bolnikov v bolnišnici od ponedeljka, 13. julija 2020, dalje ponovno prepovedani. Prepoved bo veljala do nadaljnega, razlog je splošno poslabšanje epidemiološkega stanja v državi v povezavi z novim koronavirusom oziroma covidom-19.

Ob tem bodo dovoljene nekatere izjeme, in sicer:

– Z DOVOLILNICO in po predhodnem dogovoru na oddelku se izjemoma lahko dovoli obisk enega zdravega svojca pri umirajočih in kritično bolnih pacientih, predvidoma vsak torek, četrtek in nedeljo.

– Na ginekološko-porodniškem oddelku je zaenkrat še dovoljena prisotnost ene zdrave osebe pri porodu in obiski z dovolilnico prav tako po predhodnem dogovoru.

– Na pediatričnem oddelku je dovoljeno bivanje enega zdravega starša ob hospitaliziranem otroku.

Vsak obiskovalec mora s seboj prinesti izpolnjen in podpisan anketni list, ki je dostopen na spletni strani (tukaj) in iz katerega je razvidno, da obiskovalec nima tipičnih znakov okužbe s covid-19, prav tako pa ni bil v stiku z znano okuženo osebo.

Obvezna je uporaba varovalne maske, ki si jo mora obiskovalec zagotoviti sam in si jo nadeti že pred samim vstopom v bolnišnico.

Informacije o stanju hospitaliziranih pacientov bodo lečeči zdravniki podajali telefonsko, v času, ki je sicer namenjen obiskom pacientov.

Vodstvo naproša, da navedeno upoštevamo in jim tako pomagamo pri obvladovanju širjenja okužb, za razumevanje in sodelovanje pa se zahvaljujejo.

Dodajmo, da je na primer Splošna bolnišnica Brežice obiske svojcev prepovedala že s 4. julijem 2020, to je pred tednom dni. (sb-brezice.si)

Vir

C. R.