Splošna bolnišnica Novo mesto: “Regija ena najslabših, število hospitalizacij ponovno narašča”

(vir: SB Novo mesto)

V Splošni bolnišnici Novo mesto je danes hospitaliziranih 109 COVID bolnikov, od tega 16 na intenzivnem oddelku. V preteklem tednu so med zaposlenimi opravili 482 testov, od katerih je bilo 38 pozitivnih, večino odkritih pozitivnih testov pa je bilo asimptomatskih.

“Epidemiološka slika Jugovzhodne regije je ena izmed najslabših in situacija se zaenkrat ne izboljšuje, število hospitalizacij pa ponovno narašča”, je v današnjem sporočilu za javnost zapisalo vodstvo Splošne bolnišnice Novo mesto.

“Naša prizadevanja in skrbi so usmerjene tudi v tiste paciente, ki k nam pridejo zaradi drugih obolenj. Tudi za njih si seveda želimo nemoteno, kvalitetno in pravočasno oskrbo. Dokler se stanje ne izboljša je, žal, ta trenutek za ne-Covid paciente omogočena zgolj nujna oskrba.

Živimo v industrijski regiji, kjer je veliko ljudi delovno aktivnih. To je lahko tudi eden od pomembnih razlogov za povečano pojavnost okuženosti v JV regiji. Večina okužb je asimptomatskih in posledično kljub poostrenem izvajanju vseh predpisanih ukrepov, prihaja do vdorov v našo bolnišnico, tako prek zaposlenih, kot tudi preko bolnikov.

Pričakujemo, da bo januar tudi zaradi povečanja respiratornih okužb še zahtevnejši, zato skušajmo tudi v času praznikov čim bolj upoštevati priporočila glede druženj in higienskih ukrepov.

Luč na koncu tunela seveda predstavlja prihajajoče cepivo, mi pa se bomo z dobro organizacijo in pripravljenostjo še vedno trudili, da bomo nudili pomoč vsem tistim, ki jo boste potrebovali,” so še sporočili iz SB Novo mesto.

M. D.