Šokirani zaradi financiranja nevladnih organizacij za tihotapljenje migrantov

Vir: Zajem zaslona

Italijanska premierka Giorgia Meloni je ogorčena, nemškemu kanclerju Olafu Scholzu iz socialdemokratske stranke (SPD), sestrske stranke slovenske SD, ki jo vodi Tanja Fajon (na to prijateljstvo je izredno ponosna), se je pritožila zaradi nemškega financiranja nevladnih organizacij pri tihotapljenju nezakonitih migrantov.

Italija se letos sooča z rekordnim migracijskim valom, vse bolj obremenjena je tudi Nemčija, čeprav je njihova vlada sredi septembra sporočila, da Nemčija do nadaljnjega ne bo sprejemala migrantov iz Italije.

Melonijeva je Scholzu zapisala: “Osupla sem bila, ko sem izvedela, da se je vaša vlada brez usklajevanja z italijansko vlado odločila zagotoviti znatna sredstva nevladnim organizacijam, ki sodelujejo pri sprejemanju nezakonitih migrantov na italijanskem ozemlju.”

Nemško zunanje ministrstvo je potrdilo, da je nemški parlament za dva projekta, povezana z migranti, odobril sredstva v višini od 400.000 do 800.000 evrov.

Italijanska premierka je ob tem menila, da bi bilo to pomoč bolje uporabiti v Nemčiji kot v Italiji.

Radio Genoa pa redno objavlja posnetke, kako nevladne organizacije nezakonitim migrantom pomagajo pri prečkanju Sredozemskega morja. Eden zadnjih je tudi naslednji, nanaša pa se na tihotapljenje na špansko obalo. Vse skupaj pa v EU. Za predvajanje kliknite na fotografijo.

A. L.