Odmevno: Fotografija, ki razburja

(vir: omrežje X, arhiv)

Objavljeni podatki o plačilih Kabineta predsednika Vlade RS za lete z zasebnimi letalskimi družbami v poletnih mesecih so na družbenih omrežjih in delu javnosti naleteli na številne odzive.

Veliki oz. vladi in tranzicijski levici naklonjeni mediji o tem sicer še molčijo, očitno pa je, da čakajo s poročanjem toliko časa, da se izdelajo spini in kaka druga tema za odvračanje pozornosti, kot je to na omrežju X opozoril tudi Janez Janša.

Zelo hitro pa so včeraj ukrepali v Slovenski demokratski stranki. Vodja poslanske skupine Jelka Godec je v poslanskem vprašanju, naslovljenem na Roberta Goloba, zaprosila zaseznam in podatke vseh poletov z zasebnimi letali podjetij Janez Let d.o.o. in FLYCOM Aviation d.o.o. v zadnjih štirih mesecih. Poraja se tudi vprašanje,ali je bila narava poletov službena ali tudi zasebna in kakšni so bili stroški glede varovanja v zvezi z omenjenimi poleti.

Od vlade pričakujejo tudi transparenten odgovor, saj menijo, da so slovenski davkoplačevalci upravičeni do pojasnila, kako se porablja denar, ki ga prispevajo za delovanje države. 

Celotna vsebina poslanskega vprašanja skupaj s slikovnim razvidom iz aplikacije Erar je dostopna na povezavi: novica/jelka-godec-

Na družbenih omrežjih pa se vrstijo različne razprave. Eden od sledilcev omrežja X (nekdanji Twitter) je sinoči objavil fotografijo Roberta Goloba in Tine Gaber ter poleg pripisal, da naj bi šlo za fotografijo, v preteklih tednih posneto v enem od lokalov na Malem Lošinju. Glede na izpiske plačil vlade za najem letal bi lahko Golob tja potoval z najetim letalom. Za pojasnila vladnega urada za komuniciranje glede plačil za najeme letal sicer še čakamo.

Kakorkoli, ne samo, da veliki mediji molčijo, molči tudi Robert Golob.

M. D.