Sodražica: Šolski prag prvič prestopilo 42 učencev

Sodražica (vir: občina)

Župan Blaž Milavec se je na povabilo ravnateljice Majde Kovačič Cimperman na prvi šolski dan udeležil sprejema prvošolčkov OŠ dr. Ivana Prijatelja Sodražica.

Šolski prag je včeraj prvikrat prestopilo 42 učencev od skupno skoraj 300, ki bodo letos obiskovali sodraško šolo in podružnico pri Sv. Gregorju.

Ob novem šolskem letu je župan zaželel vsem učiteljicam in učiteljem, ostalim strokovnim sodelavkam in sodelavcem ter vsem, ki sicer bolj v ozadju skrbijo za nemoteno delo v šoli, predvsem pa učenkam in učencem osnovne šole uspešen začetek novega šolskega leta, naj bo poln zanimivih doživetij, novih spoznanj in znanja ter čim bolj uspešen tudi po rezultatih. Ob tem je izrazil upanje, da bo to leto minilo brez kakšnih posebnih okoliščin, ki bi kvarile ali celo omejevale prijetno vzdušje in še bolj sam učni proces.

Občina Sodražica je ena od občin v Republiki Sloveniji s središčem v Sodražici. Občina je bila samostojna v času Avstro-Ogrske in Kraljevine Jugoslavije, po 2. svetovni vojni pa je bila ukinjena. Ponovno je bila vzpostavljena z odcepitvijo od Občine Ribnica leta 1998. Na nekaj manj kot 50 kvadratnih kilometrov prebiva okoli 2.200 prebivalcev.

K. R.