Šmarješke Toplice: Novi župan bo Marjan Hribar

Občinska stavba v Šmarjeti, kjer je sedež občine. (vir: Google Street)

Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je v ponovnem postopku odločila, da ponovitev županskih volitev na volišču v Beli Cerkvi v nedeljo ne bo. Novi župan bo Marjan Hribar. To je medijem danes povedal Fredi Bančov, Bernardka Krnc pa je že napovedala pritožbo.

Bančov je po popoldanski seji Občinske volilne komisije povedal, da je komisija prejela pisno sodbo upravnega sodišča. Iz te izhaja, naj se ponovno glasovanje na volišču v Beli Cerkvi ne opravi. Občinski komisiji je sodišče dalo tudi usmeritev o vnovični obravnavi Hribarjevega ugovora v zvezi s problematično glasovnico na volišču v Beli Cerkvi.

Komisija se je nato odločila, da bo spoštovala sodbo in da ponovnega glasovanja ne bo. Odločila je tudi, da glasovnico v Beli Cerkvi razveljavi in jo šteje za neveljavno. Na podlagi tega je nato ugotovila izid opravljenega drugega kroga volitev, po katerem je Hribar novi župan Občine Šmarješke Toplice.

Komisija je sicer na spletni strani Občine Šmarješke Toplice objavila zgolj obvestilo, da volitev v nedeljo v Beli Cerkvi ne bo. Odločitve o tem, kdo bo novi župan, še ni objavljene.

Po navedbah Bančova je Hribar v drugem krogu županskih volitev zmagal s 1017 glasovi, Krnčeva pa je zbrala 1015 glasov.

J. M.