Slike domnevnih tatov s poplavljenih območjih

Slika domnevnih tatov, ki se je pojavila na spletu.

V zadnjih dneh se Slovenija sooča z veliko katastrofo, katere posledice se s skupnimi močmi trudimo čim prej odpraviti, a nekateri so tragične zgodbe ljudi izkoristili tudi za lastne koristi. Tako so se na spletu že pojavile slike ljudi, ki naj bi skušali ljudem, ki so ostali tako rekoč brez vsega, ukrasti še tisto, kar jim je ostalo.

 

Na plenilce opozarja tudi policija. “V tem času je ostalo zapuščenih veliko objektov, ki so jih bili lastniki primorani zapustiti, prav tako pa je posledično ostalo nezavarovanega veliko premoženja. Žal se z nezavarovanim premoženjem pojavlja tudi priložnost, da to izkoristijo tatovi. Tako smo policisti na teh območjih zaznali osebe, ki so dajale vtis, da bodo tam izvrševale kazniva dejanja. Zaradi navedenih pojavov smo na prizadeta območja poslali vse razpoložljive kadre in vlagamo ves trud v zavarovanje premoženja ljudi, ki so že tako utrpeli škodo zaradi poplav,” so sporočili s PU Ljubljana.

Slika domnevnih tatov, ki se je pojavila na spletu.

Ob tem prosijo vse, ki na območjih, ki so jih prizadele poplave, opazijo sumljive osebe, o tem takoj obvestijo policijo na številko 113.

A. V.