Pomoč mladih črnomaljskih gasilcev na Koroškem izredno odmeva

Prevalje

Škoda po poplavah bo močno presegala 3 milijarde evrov, je sinoči na Twitterju zapisal Janez Janša, ki že vse dni tudi fizično pomaga pri čiščenju na terenu. Na posameznih območjih Savinjske in Koroške regije je uničeno vse.

Prebivalci pa v tem trenutku potrebujejo predvsem pomoč pri čiščenju, nato bo sledilo sušenje prostorov, šele zatem vse ostalo.

Pomagajo gasilci iz cele Slovenije, včeraj pa je na Koroškem med prebivalci izredno odmevala pomoč mladih fantov, gasilcev, iz PGD Rožič Vrh (občina Črnomelj).

Ker nekateri, ki bi pomagali pri čiščenju, pa ne vedo, kam naj se obrnejo (iz nekaterih območij prebivalci namreč poročajo, da je država ne tem področju klecnila), v nadaljevanju objavljamo del zapisa domačinke iz Prevalj. Tako je med drugim zapisala in to delila tudi v FB-skupini Prevaljčani:

“Prevalje se te dni delijo delijo na 2 svetova. Lahko bi rekli desni in levi breg ceste, kjer si ena polovica ne more niti v najhujši mori predstavljati, kaj doživlja druga. Tisti brez vode in tisti, ki je imamo preveč.

Dan je minil več kot čudovito, čeprav se vsako jutro začne z velikim vprašajem, strahom, delnim obupom, a današnji dan je spremenil prav vse. Najprej so na vrata začeli kapljati člani Kluba koroških študentov in prevaljske prostovoljke!

Potem se nam zgodi nekaj najlepšega, po ulici prikorakajo gasilci in nam več kot polepšajo dan! Kaj takšnega ne doživiš in danes se spodnjekrajčani pridružujemo pohvali! Noro! Fantje, znanstvena fantastika!” In še: “Ni besed, s katerimi bi se zahvalili vsem, ki pomagate.”

Delo se zdaleč, zdaleč ni gotovo. Jutri je nov dan, soseska dobiva novo podobo, energijo, nov zagon.”

“Z nami so bili PGD ROŽIČ VRH.”

Domačini so jih tudi postregli (na koncu je bil piknik, kot se spodobi), nato so se fantje utrujeni odpeljali proti svoji Beli krajini, katere se je zadnja ujma na srečo izognila. Je pa še vedno zelo živ spomin na junij 2018, ko je bila toča najhujša v občini Črnomelj in delu, od koder prihajajo mladi gasilci iz PGD Rožič Vrh.

Objavljamo nekaj fotografij (za povečanje kliknite na sliko):

Vir:  Facebook

A. L.