Slabe novice za Roberta Goloba

Vlada za svoje delo očitno še naprej nima legitimnosti. (vir: arhiv)

Tik pred prvonovembrskimi prazniki se slabe novice za Roberta Goloba kar vrstijo. Ob krhanju vlade, same vladne koalicije in sporih v stranki vse bolj pada tudi javnomnenjska podpora vladi in njegovi stranki Gibanju Svoboda. Delo vlade namreč kot uspešno ocenjuje le še 31,3 odstotka vprašanih, kot neuspešno pa že kar 62,5 odstotka. Tudi samemu Goloba ne zaupa več kot polovica vprašanih.

 

Kot je pokazala javnomnenjska raziskava Ninamedie za Dnevnik, na lestvici parlamentarnih strank vodi SDS, ki je še nekoliko povečala svojo prednost. Podpira jo 22,2 odstotka vprašanih (ob zadnjem merjenju 21,9). Gibanje Svoboda je z 19, 9 odstotka (ob zadnjem merjenju 20,3) na drugem mestu. Sledijo NSi, ki jo podpira 7,5 odstotka vprašanih (ob zadnjem merjenju 7,7), SD 7,3 odstotka vprašanih (ob zadnjem merjenju 7,0) in Levica 6,2 odstotka vprašanih (ob zadnjem merjenju 4,9).

Vse več nezaupanja med volivci, da sprejema najprimernejše odločitve, uživa Golob. Slednjemu ne zaupa 53,7 odstotka vprašanih. Premier medtem uživa zaupanje 23,3 odstotkov vprašanih, dobra petina vprašanih (21,4 odstotka) pa mu podeljuje vmesno oceno.

A. V.