Izredna novica: Vlada na izredni seji odobrila lov na janšiste

Tik pred prvomajskimi prazniki se je včeraj popoldne na izredni seji sestala vlada in na predlog premierja Roberta Goloba odprla jesenski lov na janšiste. Slednje je dovoljeno uloviti bodisi mrtve bodisi žive, najboljšim lovcem bo izplačana tudi denarna nagrada. Odprtje lova bo s pištol naznanil ljubljanski župan Zoran Janković.

 

S sklepom, ki ga je sprejela vlada, je janšist vsak, ki kakor koli grdo pogleda člana Gibanja Svoboda, vsak, ki je prepričan, da je predsednik vlade diktator, ali vsak, ki preveč poželjivo pogleda njegovo punco. Vsakega, ki zagreši katerega od omenjenih prekrškov, je dovoljeno odstreliti brez odškodnine, mučiti, dokler se ne pokesa svojih grehov in prizna, da je edini možni predsednik vlade Robert Golob, mogoče pa ga je uloviti tudi živega. V tem primeru je možno izplačilo nagrade, ki se še dodatno zviša tistemu, ki upleni bodisi Urško Klakočar Zupančič bodisi Tatjano Bobnar. »Da ne pozabita, zakaj sta streljali na napačen gol,« je odločitev v nogometnem žargonu pojasnil prvi Golob v državi. Nagrade najbolj uspešnim lovcem bo izplačal cvet Gibanja Svoboda, Vesna Vuković ali Faila Pašić.

Včeraj sprejeti sklep vlade začne veljati takoj po objavi v Uradnem listu RS. Ta bo izšel takoj, ko bo to dovolil Robert Golob. Veljal bo do preklica oziroma dokler Statistični urad RS ne izmeri, da je stopnja janšistov v državi padla na še primerno raven, se pravi nič. “Sieg Heil!” je svoje oznanilo ljudstvu zaključil Golob.

Aleksander Vodeb

* Opomba: Glosa je časopisni prispevek o aktualnem dogajanju, navadno satiričen ali duhovit, ki nima nujno zveze z dejanskimi dogodki.