Skupina Romov napadla in pretepla več dijakov šolskega centra Novo mesto

V ponedeljek se je skupina Romov sprehodila mimo Šolskega centra Novo mesto, pri tem pa napadla več dijakov, ki so prihajali v šolo. Več dijakov je bilo poškodovanih in so morali na urgenco. Kot smo neuradno izvedeli, je policiji, ki za zdaj o napadu nerazumljivo molči, uspelo ujeti večino napadalcev.

 

Skupina 12 Romov naj bi med drugim pretepla šest dijakov tretjega letnika, ki so se vračali iz trgovine. Dijaki so utrpeli več poškodb. Razlog za napad naj bi bil objetnost.

Napad je v obvestilu učiteljem in staršem v ponedeljek potrdil tudi ravnatelj Srednje elektro-računalniške šole in tehniške gimnazije, ki deluje v okviru Šolskega centra Novo mesto, Boris Plut. Takole je zapisal: “V zadnjem času je bilo zaznati povečan obseg nasilja nad našimi dijaki. V večini primerov naj bi bili povzročitelji pripadniki določene etnične skupnosti. Ob prejšnjih incidentih smo policijo obveščali. Kljub temu se je nasilje nadaljevalo, danes pa je bilo poškodovanih največ dijakov, ki so bili hospitalizirani na urgenci. Po današnji prijavi je policija ukrepala, storilce izsledila in pridržala ter obvestila starše poškodovanih dijakov. Razrednike prosim, da dijake informirate o dogodkih in pomagate k umiritvi razmer. Dijakom svetujem, da nas v primeru zaznavanja bilo kakšnega nasilja obvestijo. Pričakovati je, da bodo pristojne institucije poskrbele, da se taki dogodki ne bi več dogajali. V želji, da skupaj zagotovimo varen potek pedagoškega procesa na šoli, vas lepo pozdravljam.”

A. V.