Skupina migrantov naj bi več mesecev posiljevala 12-letnico

Slika je simbolična.

Avstrijo pretresa nov primer migrantskega nasilja, ki je brez besed pustil tudi tamkajšnje najbolj izkušene kriminaliste. Več migrantov naj bi namreč več mesecev skupinsko posiljevalo 12-letno Avstrijko.

 

Po poročanju avstrijskih medijev je sodelovalo do osem storilcev, med katerimi so bili večinoma mladoletniki. Ti so več mesecev skupinsko posiljevali Dunajčanko, ki je v času posilstva štela le 12 let. Vse skupaj naj bi tudi posneli.

V četrtkovi usklajeni akciji so policisti začasno pridržali 17 osumljencev.Avstrijski Kronen Zeitung v zvezi s posiljevalci razkriva, da imajo ti migrantsko ozadje. Trije so sirski prosilci za azil, drugi pa prihajajo iz Turčije in jugovzhodne Evrope in so stari med 13 in 18 let.

Vse skupaj se je začelo z na videz neškodljivim poljubom na parkirišču v bližini glavne dunajske železniške postaje. Vendar se tukaj stvari niso ustavile. V dneh, ki so sledili, si je krog prijateljev 15-letnika podajal deklico kot nekakšno trofejo. Do posilstva je med drugim prišlo v stanovanju in na stopnišču v enem najbolj poseljenih predelov Dunaja Favoriten. Nekatera posilstva so bila posneta. Eden od posnetkov, ki so jih uspeli zaseči policisti, prikazuje, kako se je kar osem mladoletnikov hkrati spravilo na nemočno 12-letnico.

O travmatičnem dogodku deklica ni upala spregovoriti takoj, potrebovala je kar pet mesecev, da je zbrala pogum in se zaupala svoji materi. Kot menijo, slednja verjetno o dogajanju ni poročala prej, ker jo je skupina storilcev izsiljevala s posnetki posilstev.

A. V.