Skupina fantov ukradla tri tlačne čistilce, ženska pol tovornjaka mavčnih plošč zapeljala k sebi

V društvu Humanitarček opozarjajo na več primerov zlorab v centrih za zbiranje pomoči prizadetim v poplavah. Kot so zapisali v objavi na družbenem omrežju Facebook, je moški iz enega od zbirnih centrov odnesel 30 lopat in ob tem zagotovil, da jih bo razdelil prizadetim, nato pa jih je na dan solidarnosti prodajal ob cesti v Mozirju.

 

Na Petrolu v Prevaljah je mlajša ženska v petek svoj avtomobil napolnila s pralnimi praški in pralnimi geli, starejši par pa se je na izdajno mesto na Prevaljah po navedbah društva pripeljal z dvema avtomobiloma in “dobesedno izpraznil skladišče”, čeprav naj bi domačini vedeli, da živita daleč od območja, ki so ga prizadele poplave. Čistila si je v Komendi nabrala tudi mlajša ženska, ki jih je pozneje prodajala na spletu, par srednjih let pa je prodajal donirano zelenjavo, ki jo je s kombijem prevzel v Dravogradu.

Zlorabe pa se ne dogajajo samo v zbirnih centrih, temveč tudi na terenu. Ženska v Savinjski je tako “skoordinirala”, da je pol tovornjaka mavčnih plošč pristalo na njenem dvorišču in na dvorišču njene hčere, čeprav je družini po navedbah Humanitarčka zalilo le klet. Neznanci pa so v Sneberjah iz škatel izmikali razvlaževalce, ljudem pa puščali le prazne škatle, so zapisali.

Skupina fantov z modrim passatom, ki si je na terenu prisvojila in odpeljala tri visokotlačne čistilce.

V društvu Humanitarček ob tem opozarjajo na “samoiniciativna zbirališča” in na pomanjkanje koordinacije izdajanja pomoči.

A. V.