Škocjan: Projekt Ureditev območja ob Radulji se pričenja

Škocjan

Občina Škocjan je kot vodilni partner projekta »Ureditev območja ob Radulji prejela potrditev in odločbo za sofinanciranje projekta. Ta bo sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

S celostno ureditvijo območja ob Radulji v Škocjanu bodo začeli januarja in zaključili junija 2022. Vrednost projekta je 167.592 evrov (z davkom na dodano vrednost), pri tem bo 94.300 evrov evropskih sredstev.

Po potrditvi in prejemu odločbe o sofinanciranju se tako pričenjajo priprave in izvedba aktivnosti, ki vključuje celostno in trajnostno ureditev območja ob Radulji, v Škocjanu, pod Metelkovim domom.

V okviru projekta bo preurejena dostopna pot, ob njej razgledna ploščad kot razgledišče za druženje in opazovanje okolice. Na travniku ob Radulji bo urejena krožna peščena pot. Ob njej bosta urejeni dve izobraževalni točki: tiha opazovalnica in učilnica na prostem ter stopnice za dostop do Radulje.

Narejen bo tudi most čez Raduljo, ki bo namenjen za uporabo pešcem in kolesarjem, ki bo omogočil prehod tudi invalidom in vozičkom.

Programske aktivnosti bodo osredotočene na izobraževalne vsebine (izobraževanja, delavnice), kakor tudi na izvedbo usposabljanja za interpretatorje ter oblikovanje programa interpretacije območja ob Radulji. Območje ob Radulji bo postalo tudi zelena sprehajalno-rekreacijska površina.

Partnerji projekta so Osnovna šola Frana Metelka Škocjan, SONČEK – Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine, Mizarstvo Mojstrovič – Dušan Mojstrovič s. p.

M. D.