Škocjan: Območje ob Radulji tudi uradno odprto

Urejeno območje ob Radulji v občini Škocjan (vir: občina)

V petek so na območju ob Radulji v Škocjanu pripravili zaključno aktivnost projekta Ureditev območja ob Radulji, kjer so predstavili dosedanje aktivnosti  in urejeno območje ob Radulji tudi uradno predali namenu.

V programu so nastopili člani in mentorji društva Sonček iz Novega mesta in z lutkovno predstavo Koča Bobka zobka navdušili zbrane, saj so dokazali, da so zmožni premagati vse ovire in suvereno nastopiti pred občinstvom.

V učilnici v naravi so o projektu spregovorili Jože Kapler, župan Občine Škocjan, Violeta Suhadolnik v imenu društva Sonček ter Suzana Simič v imenu podjetja Acer, ki je izdelalo načrt ureditve območja. Med sprehodom po območju je zbrane nagovorila tudi Marija Imperl iz inštituta Treelogy, ki je v okviru projekta izvedlo usposabljanje za interpretatorje narave, doživeli smo tudi kratko, a zelo čutno interpretacijo narave pri tihi opazovalnici, ki je poleg mosta, razgledne ploščadi, učilnice v naravi, informativnih tabel in urejenih poti po območju pomemben člen za opazovanje in raziskovanje narave.

Več o projektu je na voljo na povezavi: Radulja zgibanka 2022 

Za okusno pogostitev je z domačimi dobrotami poskrbel Jernej Marinčič, sicer tudi lastnik območja ob Radulji in obenem tudi lastnik gostilne Marinčič v središču Škocjana, ki je tudi omogočil izvedbo projekta.

Občina je projekt skupaj s partnerji OŠ Frana Metelka Škocjan, Sonček – Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine in Mizarstvo Mojstrovič, Dušan Mojstrovič s.p. uspešno prijavila na 5. javni poziv poziv LAS Dolenjske in Bele krajine ter pridobila sredstva iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Tako je bilo v petek, več fotografij si ogledate na povezavi Škocjan 

Besedilo in foto: Rok Petančič
M. D.