Škandal na osrednji proslavi ob Dnevu državnosti

Urška Klakočar Zupančič, predsednica državnega zbora (vir: Zajem zaslona)

Na sinočnji osrednji proslavi ob Dnevu državnosti je Urška Klakočar Zupančič zaradi svojega neprimernega in bizarnega prihoda na proslavo požela val kritik in ogorčenj. Bila je na na državni proslavi, kjer velja protokol obnašanja, ki ga je kot predsednica državnega zbora grobo prekršila. Obnašala se je, kot da je nekakšna zvezda na športni ali filmski predstavi.

Kaj takšnega se še ni zgodilo, ne pri nas, ne v svetu. Na srečo na proslavi ni bilo nobenega tujega gosta. Klakočar Zupančič je nasploh znana po tem, da svoje funkcije, kar je v bistvu drugi človek v državi, ne razume in ji ni dorasla.

Sinoči je na prizorišče prišla po rdeči preprogi, ob kateri je stala častna četa Slovenske vojske. Na neki točki se je ustavila, častni četi obrnila hrbet, pričela dvigovati in stegovati roke ter se obračati.

Neprimerno obnašanje politično povsem nedorasle Klakočar Zupančičeve si lahko s klikom na fotografijo ogledate na spodnji povezavi, pod njo objavljamo še nekaj komentarjev.

Komentator proslave Igor E. Bergant je ta sprehod pospremil z besedami, da predsednica v svoji vlogi vidno uživa. Eden od gledalcev pa je ob tem zapisal: “Naj uživa. Ampak naj se začne tudi vesti priložnosti in funkciji primerno. To ni stvar ideologije ampak osnovnega spoštovanja naroda in države.”

Nekaj komentarjev od številnih, družbena omrežja pokajo po šivih: 

Damijan Terpin, zamejski Slovenec in odvetnik, je zapisal: “Na državni proslavi je predsednica DZ Urška Klakočar bila prepričana da je na “red carpetu” v Cannesu ali Benetkah in stegovala roke ter se nastavljala publiki. Revica ni razumela da pregleduje Častno četo Slovenske vojske. Gardisti šokirani. Kaj takega se na svetu še ni zgodilo.”

Bojan Požar, novinar, urednik in lastnik pozareporta.si: “Bizarni prihod predsednice DZ očitno zaznamoval osrednjo državno proslavo.”

Edvard Kadič, strokovnjak za govorico telesa: “Očka, poglej me, zvezda sem!”

Sledilci:

– Obupno primitivno, žaljivo do častne čete in v sramoto Sloveniji. Gre lahko še nižje?

– Gardisti so se počutili tako kot takrat, ko jih je popljuval Zlatan Ćordić.

– To je posledica samovšečnosti, nekulture, primitivizma …

– 24. junij 2022: Pet minut slave Urške Klakočar Zupančič – 25. junij 2022: Dan, ko se bomo sramovali njenih pet minut slave.

Tako se je častni četi Slovenske vojske poklonil predsednik države Borut Pahor:

Vir: Twitter

Tako je na proslavo v spremstvu soproge prišel Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta: 

(vir: RTV MMC)

A. L.