Siol.net: “Nika Nuša, kakšen je danes plan proti Janši?”

(vir: arhiv)

“Kak je danes plan komuniciranja po sestanku opozicije?” Takšno vprašanje je ta teden dobil piarovec SDS Nejc Črešnik iz Slovenske tiskovne agencije (STA). Presenetilo ga je. Običajno jih ne sprašujejo o načrtih opozicije. Pa naslovljeno je bilo na Niko in Nušo. In ne na Nejca. Nike in Nuše ni v SDS. V LMŠ Marjana Šarca sta.

Kakšen je bil medijski plan opozicije, pa smo lahko opazovali.

Kot že pred številnimi volitvami so lažnivo podtikali, da je SDS povezana z neonacisti, z zgodbami o srečanju Janše na golfu pred dvema desetletjema so naivne prepričevali, da za korupcijo v državnem zdravstvu niso levo liberalne stranke, ki so vladale, in da je pri začetku šolskega leta menda vse narobe zaradi ministrice Simone Kustec, ki je iz SMC, ta pa je za opozicijo “izdajalec”, ker nekoč z Marjanom Šarcem niso skočili v bazen brez vode, ko mu je propadla manjšinska vlada.

Tako je uvodoma v današnjem komentarju zapisal Peter Jančič, odgovorni urednik portala Siol.net.

V nadaljevanju je opisal, kdo sta Nika in Nuša, dotaknil se je tudi samih “neodvisnih” novinarjev SD in LMŠ ter puča na RTV Slovenija, zaradi česar ima Tanja Fajon zdaj težave.

Peter Jančič, odgovorni urednik portala Siol.net

Peter Jančič je med drugim še zapisal, da je opoziciji načrt, kako očrniti SDS Janeza Janše z lažnivim podtikanjem, da je premier povezan z neonacisti, ta teden uspelo uresničiti v številnih medijih. Nadgradili pa so ga še politkolesarski protestniki, ki so v slogu Hitlerjevih nacistov obiskovali in označevali stavbe Judov v imenu ljudstva.

Celoten komentar si lahko preberete tukaj

M. D.