Siol.net: Ekstremna celica slovenskih proticepilcev bi pobijala sodržavljane

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Na portalu Siol.net so prišli na sled, da se v pred nekaj meseci oblikovani spletni komunikacijski aplikaciji Telegram združuje ločina gorečih slovenskih nasprotnikov epidemioloških ukrepov in cepljenja proti bolezni covid-19.

Njihova stališča so vse bolj radikalna, zdaj je tudi bolj jasno, zakaj nekateri omenjajo sezname, po včerajšnji objavi o sredinih izgredih se je na tem seznamu znašel tudi portal Moja Dolenjska. Prejeli smo tudi več groženj, zdaj vemo, od kje izvirajo.

V skupini na Telegramu, kjer verjamejo, da je Zemlja ploščata, se vrstijo pozivi k nasilju nad politiki, zdravniki, novinarji in celo cepljenimi sodržavljani. Več članov skupine je napovedalo, da je samo še vprašanje časa, kdaj bodo posegli po orožju.

Slovenska skupina ima več kot 500 članov, v razpravo se jih redno vključuje več deset, nekateri tudi z imeni in priimki, pri tem pozivajo k umorom tako koalicijskih kot opozicijskih politikov, objavljajo pozive h grozilnim obiskom politikov na njihovih domovih.

S fizičnimi obračuni grozijo ministru za zdravje, direktorju NIJZ, posameznim zdravnikom, ki sodelujejo pri pripravi epidemioloških ukrepov oziroma pri izvedbi cepljenja proti bolezni covid-19, in tudi z novinarji.

Vrstijo se pozivi k strelskim oziroma celo samomorilskim pohodom v javnosti, namigujejo na obstoju oboroženih skrivnih skupin, ki se pripravljajo na začetek nasilja v državi.

Poizvedujejo o nakupu polavtomatskega orožja, eden od študentov, ki simpatizira z norveškim množičnim morilcem Andersom Behringom Breivikom, pa navaja, da je edini “pripravljen” na začetek študijskega leta 1. oktobra.

Obžalujejo, ker na sredinem protestu v Ljubljani niso našli “nikogar za pretepsti”, izražajo antisemitska mnenja in odkrito simpatizirajo z nacizmom.

Skupina na platformi Telegram je sicer tudi gojišče teorij zarot o epidemiji bolezni covid-19, cepivih, mobilnih omrežjih 5G, okroglosti Zemlje in pristanku na Luni, elitnih pedofilskih združenjih, umoru Johna F. Kennedyja in Adolfu Hitlerju.

Portal Siol.net je Policiji poslal več vprašanj, odgovore bodo objavili, ko jih prejmejo.

Več o tem lahko preberete na povezavi: siol.net

M. D.