Siol: Izvoz predvolilnega svinjanja v Bruselj

Peter Jančič (vir: arhiv)

“Del scenarija obiska ta teden je bil, da so iz opozicije poskušali ponižati Janšo, ki bi se moral zagovarjati, in ga poskušali prikazali kot težavo. Kot nekakšnega Viktorja Orbana. Le da v državi, kjer je orbanizem uvedla druga stran. Tudi v medijih.

Saj vemo, ni res, da Janša obvladuje POPTV, Delo, Dnevnik, Večer, STA, medijsko hobotnico Martina Odlazka z Necenzuriranim in druge glavne medije. Obratno.

Nekdo drug si je zagotovil prevladujoč vpliv. Ima ga ves čas. Tudi na RTVS, kjer kot na STA poteka spopad, ki ni za neodvisnost medijev. Preprosto za to je, da bi levoliberalne stranke ohranile moč, ki so si jo zagotovile, ko so še vladale. In za ta cilj so pripravljeni potopiti te medije in posvinjati državo v tujini.

Če je delegacija evropskega parlamenta prišla na obisk, da bi branila ta načela “naših” in medije kot propagandno orodje levoliberalnih strank, je izjava predsednika evropskega parlamenta, da je kritika takšnega ravnanja napad na vse evropske državljane, povsem jugoslovanska.

In kaže, da so v metežu predvolilnega boja številni nekoliko izgubili stik z realnostjo in so za oblast pripravljeni uničevati celo tisto, kar je v tej državi res dobrega.”

Tako je v današnjem komentarju na portalu Siol.net med drugim zapisal odgovorni urednik Peter Jančič.

Komentar Petra Jančiča je v celoti dostopen na povezavi: siol.net

M. D.