Šetinc Pašek: Način izključitve kaže na porazno stanje notranje demokracije v stranki

Mojca Pašek Šetinc (vir: arhiv)

Svet stranke Gibanje Svoboda je na sinočnji seji iz stranke izključil poslanko Mojco Šetinc Pašek. Ta je za medije pojasnila, da so jo izključili brez pojasnila, razprave in pravice do zagovora, kar kaže na “porazno stanje in tudi siceršnje razumevanje notranje demokracije v stranki”.

Kot je še dodala, razlogov za izključitev iz stranke ne pozna.

“Kot so mi namreč po seji sveta povedali kolegi, pravih razlogov niso slišali, razen – ugibam iz slišanega – zbirko klevet, laži, natolcevanj in konstruktov, ki jih je očitno zbrala generalna sekretarka Vesna Vuković,” je še dodala. Za Vukovićevo pa poznavalci navajajo, da poslance in poslanke Gibanja Svobode nadzoruje celo po wc-jih parlamenta in nadzoruje, da ne bi kdo kam telefoniral ali se sestal s kom nedovoljenim. Poslanci pa so sicer pod velikim nadzorom. To velja tudi za občinske svetnike iz vrst Gibanja Svobode, za katere je po občinah zadolžen Peter Majerle, namestnik Vukovićeve in vodja volilnega štaba Roberta Goloba.

Neuradno je slišati, da naj bi Šetinc Pavškovo izključili zaradi prenosa nekaj informacij novinarjem POP TV, za kar naj bi Vesna Vuković pridobila tudi pisno potrditev. Že nekaj dni pa se govori o tem, da si je Mojca Pašek Šetinc želela na listo kandidatov za evropske volitve, vendar imajo v stranki premočan vpliv kadri nekdanje LMŠ (po volitvah pripojene Svobodi), med njimi tesni zaupnik Roberta Goloba Damir Črnčec. Slednji naj bi “forsiral” zdajšnja evropska poslanca iz vrst propadle LMŠ in nekatere nove, za Mojco Pašek Šetinc pa naj ne bi bilo prostora na prvih izvoljivih mestih. Svet stranke je včeraj razpravljal tudi o pripravah na evropske volitve.

Šetinc Paškova je sinoči svojo izključitev tako komentirala:

 

Iz stranke so sinoči izključili tudi Roberta Pavšiča, nekdanjega poslanca LMŠ, v tem mandatu pa svetovalca v kabinetu Urške Klakočar Zupančič. Slednji za zdaj izključitve iz stranke ne želi komentirati.

A. L.