Serijsko vlomil v pet avtomobilov

Slika je simbolična.

Policisti tudi ta konec tedna niso imeli počitka. Posredovali so v Gorenjem Kamenju, Semiču, Gabrju in Šmarjeških Toplicah.

 

Na parkirnem prostoru na območju Gorenjega Kamenja pri Novem mestu je v noči na nedeljo neznanec vlomil v pet avtomobilov. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je iz enega vozila ukradel električno ročno orodje, iz drugega pa denarnico z dokumenti in denarjem. Na treh vozilih je povzročil škodo zaradi poskusa vlomov. Nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca.

Na Planini na območju Semiča je med sredo in petkom nekdo vlomil v počitniško hišo in ukradel suhomesnate izdelke. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 1500 evrov.

Na parkirnem prostoru na območju Gabrja je v petek, nekaj pred 21. uro, nekdo vlomil v osebni avtomobil. Ukradel ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Šmarjeških Toplicah je prav tako v petek, nekaj pred 23. uro, nekdo poskušal vlomiti v nedograjeno stanovanjsko hišo. Ob sprožitvi alarmne naprave je pobegnil.

A. V.