Šentrupert: 47-letni moški obležal pod traktorjem in zaradi hudih poškodb umrl

Vir: PGD Trebnje (FB)

Včeraj, nekaj pred 19. uro, se je v naselju Okrog, občina Šentrupert, na cesti na strmem terenu prevrnil traktor, na katerem sta bili dve osebi.

Enega ponesrečenca so gasilci prenesli do reševalnega vozila, reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Trebnje so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Druga oseba je na kraju poškodbam podlegla.

Gasilci PGD Trebnje in PGD Šentrupert so zavarovali ter razsvetljevali kraj, preprečili iztekanje goriva in nudili pomoč policiji ter delavcu avtovleke.

Poročilo policije:

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da je po prvih ugotovitvah policistov, ki so
opravili ogled, voznik kmetijskega traktorja, ki je prevažal še eno osebo, peljal po klancu navzdol. Traktorist je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v brežino in se prevrnil. 47-letni moški, ki je obležal pod traktorjem, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, hudo poškodovan 45-letni moški pa je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Ogleda kraja
prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Okoliščine policisiti še preiskujejo, prav tako ugotavljajo, kdo je vozil v času nesreče.

M. D.