Šentrupert: Izvoljen nadomestni član občinskega sveta

(vir: arhiv)

V delu občine Šentrupertu so včeraj potekale nadomestne volitve občinskega svetnika, ki bo v občinskem svetu nadomestil župana Tomaža Ramovša. Volilna udeležba je bila 52-odstotna, od 227 volilnih upravičencev jih je volilo 118, vse glasovnice so bile veljavne.

Izvoljen je bil Aleš Repovž, ki je prejel 32 odstotkov glasov.

Drugi je bil Srečko Glušič, prejel je 27 odstotkov. Zoran Saje je prejel 21 odstotkov, Marko Lah pa 20 odstotkov.

Izvoljeni Repovž iz Malega Cirnika pri Šentjanžu je vodja oddelka za izobraževanje v prevzgojnem domu Radeče, predlagala ga je NSi. Podjetnika informacijske tehnologije Srečka Glušiča iz Gorenjih Jesenic je predlagala SDS. Zorana Sajeta iz Gorenjih Jesenic, voznika avtobusa, je predlagala skupina volivcev. Marka Laha iz Gorenjih Jesenic, diplomiranega inženirja in vodjo proizvodnje, je prav tako predlagala skupina volivcev.

Podatke o volilni udeležbi in deležu glasov za posameznega kandidata je za STA navedla namestnica tajnice občinske volilne komisije v Šentrupertu Anne Marie Valentar.

Občinskega svetnika so volili v volilni enoti 1, ki obsega Dolenje Jesenice, Gorenje Jesenice, Mali Cirnik pri Šentjanžu in Roženberk. Razlog za volitve nadomestnega člana občinskega sveta je bil v tem, da je bil Tomaž Ramovš izvoljen tako za župana kot občinskega svetnika, nato se je odločil, da bo prevzel župansko funkcijo.

M. D: