Šentjernej: Ocenjevanje škode na stvareh zaradi posledic potresa

(vir: arhiv)

Občina Šentjernej bo pričela z ocenjevanjem škode, ki je bila na objektih povzročena kot posledica potresa z dne 29. decembra 2020. 

Občani lahko škodo na svojih objektih prijavijo na telefonski številki 07 393 35 60 ali po elektronski pošti na: [email protected]

Pri prijavi škode je treba nujno navesti lastnika oziroma uporabnika objektanaslov objekta in telefonsko številko, na kateri je prijavitelj dosegljiv. Škodo bo ocenila Komisija za oceno škode po naravnih nesrečah, ki jo je imenoval župan občine.

Zaradi izredno kratkega roka za posredovanje podatkov na Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje je rok prijave škode do ponedeljka, 25. januarja 2021.

Občane, ki nameravajo škodo po potresu prijaviti, prosijo, da prijavljajo le škodo, ki je dejansko nastala po potresu in ne poškodb, ki niso posledica potresa.

29. decembra je bil zelo močan potres 49 kilometrov južno od Zagreba, z magnitudo 6,1, v Petrinji. V istem dnevu je bilo nato še 7 potresnih sunkov, potres so čutili v številnih krajih v Sloveniji. Vir: ARSO potresi (gov.si)

M. D.