Šentjernej: Novi župan Jože Simončič

Jože Simončič (vir: KGZS)

V Občini Šentjernej so včeraj za novega župana izbrali Jožeta Simončiča, ki je kandidiral s podpisi volivcev in volivk. Zanj je glasovalo 58,1 odstotka volivcev in volivk.

Franc Hudoklin je prejel 41,9 odstotka glasov. Podatki so zaenkrat še neuradni. Volilna udeležba je bila skoraj 64-odstotna. Na volišča se je podalo 3724 volilnih upravičencev. Volitve so potekale brez posebnosti.

Jože Simončič je direktor Kmetijsko-gozdarskega zavoda Novo mesto, dolgoletni občinski svetnik in član Slovenske ljudske stranke (SLS). Aprila bo dopolnil 52 let, doma je iz Cerovega Loga pri Šentjerneju. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani inženir. V KGZ bodo morali zdaj poiskati novega direktorja, saj se bo Simončič v celoti posvetil županovanju.

V predvolilnem času je napovedal, da bo njegovo delo usmerjeno k okrepljenemu sodelovanju z občinskim svetom, s krajani in društvi. Poudarjal je, da Šentjernej čim prej potrebuje hitre in učinkovite razvojne poteze.

V Šentjerneju so nadomestne volitve razpisali po lanskem odstopu Radka Luzarja, sicer podjetnika, ki je odstopil po približno letu dni svojega drugega županskega mandata. Župan je bil nepoklicno.

C. R.