SDS poziva vlado, naj v 60 dneh namesti ograjo po celotni meji proti Hrvaški

Današnje seje odbora se bo udeležila tudi mag. Maja Kocjan, kandidatka za županjo Občine Črnomelj, ki je na nujnost zaprtja meje opozorila tudi na včerajšnjem soočenju v oddaji Svet na Kanalu A.

Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo se bo danes ob 13. uri sestal na nujni seji in obravnaval zahtevo za ustavitev ilegalnih (nezakonitih) migracij in ukrepi za učinkovito zaščito meja Republike Slovenije.

Zahtevo za obravnavo je vložila poslanska skupina Slovenske demokratske stranke (SDS).

Na sejo odbora so med drugim vabljeni tudi predsednik vlade Marjan Šarec, minister za notranje zadeve mag. Boštjan Poklukar, minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar, minister za obrambo Karl Viktor Erjavec in predstavniki nekaterih civilnih iniciativ.

Sklepi, ki ji predlaga SDS, so naslednji:

Današnje seje odbora v državnem zboru se bo udeležila tudi mag. Maja Kocjan, kandidatka za županjo Občine Črnomelj, ki je na včerajšnjem soočenju v oddaji Svet na Kanalu A med drugim dejala: “Z večanjem ilegalnih migracij se veča tudi strah občanov Črnomlja. Vodstvo občine bi moralo konstantno opozarjati Vlado RS na težave z migranti in zahtevati zaprto mejo.”

Neposreden prenos seje bo na SLO 3, s pričetkom ob 13. uri.

J. M.