SB Novo mesto: Razmere v bolnišnici se izboljšujejo, kako naprej?

Splošna bolnišnica Novo mesto (vir: SB Novo mesto)

V Splošni bolnišnici Novo mesto je danes hospitaliziranih 34 COVID bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku. Vodstvo bolnišnice je v sporočilu za javnost zapisalo, da so zelo veseli, da se razmere v bolnišnici izboljšujejo in se število hospitaliziranih zmanjšuje.

Število covid pacientov se je zmanjšalo na dobro tretjino oz. v povprečju na 30 do 35 hospitaliziranih covid bolnikov, od tega od 6 do 8 bolnikov na intenzivnem oddelku.

Te številke jim omogočajo, da ob upoštevanju vseh preventivnih varnostnih ukrepov, pričnejo z izvajanjem rednega programa. Covid oddelek zaenkrat ostaja v stari interni stavbi ter na intenzivnem oddelku, medtem, ko pljučno-infekcijsko stavbo odpirajo za redne paciente.

Največ čakalnih dob beležijo na področju ortopedije, žilnih posegov, kardiologije in funkcionalne diagnostike.

Predvsem na področju kardiologije oz. internistike ocenjujejo, da se bo čakalna doba na žalost še povečala, zaradi pacientov, ki so covid sicer preboleli, v bolnišnico pa se vračajo zaradi zapletov, ki so značilni tudi po preboleli bolezni.

“Virus in varnostni protokoli ostajajo del našega vsakdana. Kljub bolj sproščenim dnem, lahko vsak od nas pripomore, da ne bo dodatnih zaostrovanj in da bo naše zdravstvo lahko ponovno v čim večji meri normalno delovalo. Skušajmo ohraniti to, za kar smo se dolge mesece borili in ostanimo zdravi!,” so še sporočili iz bolnišnice.

M. D.