Šarec bo sofinanciral resničnostni šov POP TV

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki ga začasno vodi obrambni minister Marjan Šarec, bo 200.000 evrov namenilo oddaji Masterchef, ki jo predvaja Pop TV, poroča Zurnal24.

 

Ministrstvo je oddalo javno naročilo, s katerim želijo promovirati znak “Izbrana kakovost – Slovenija” za sektor mleka, mesa in sadja. Javno naročilo vključuje zakup oglasnega prostora, izvedbo kreativnih zapletov in ostale promocijske umestitve v oddaji Masterchef Slovenija prihodnjo pomlad. Iz dokumentacije je razvidno, da je bilo merilo, ki so ga uporabili, najnižja ponudbena cena brez davka. Produkcija plus je predložila ponudbo v višini 199.999,48 evra z DDV. Izvedli so en krog pogajanj, v katerih pa ministrstvu ni uspelo znižati cene.

Javno naročilo so oddali po postopku s pogajanji brez predhodne objave. Slednje pojasnjujejo s tem, da lahko storitev zagotovi samo določen gospodarski subjekt zaradi odsotnosti konkurence iz tehničnih razlogov.

Zanimivo je, da sta Šarec in njegovo obrambno ministrstvo skupaj s POP TV in vmesnim podjetjem želela posneti resničnostni vojaški šou, ki bi stal dva milijona evrov, a jim je namero preprečilo zgražanje javnosti. Zdaj bo Šarec za POP TV, ki velja za medij blizu stranke Gibanje Svoboda, očitno poskrbel drugače, čeprav (zaenkrat) z nižjim zneskom.

A. V.