Rusi silovito raketirajo Kijev, Ukrajinci so jim sestrelili večino raket

Nedavno v Ukrajini sestreljen kinžal.

Ukrajinsko prestolnico danes pretresajo številni napadi z raketami in droni. Ukrajinski obrambni minister Oleksij Reznikov je ob tem dejal, da je zračna obramba sestrelila šest ruskih hipersoničnih raket.

 

Iz Kijeva poročajo o številnih eksplozijah in alarmih za zračni napad. V videoposnetkih na družbenih omrežjih je mogoče videti, kako sistemi zračne obrambe sestreljujejo rakete. Oblasti prebivalce opozarjajo, naj se zaradi ostankov sestreljenih raket ne približujejo oknom.

Reznikov je na Twitterju zapisal, da so ukrajinske zračne sile dosegle neverjeten uspeh, saj so sestrelile šest hipersoničnih raket kinžal in 12 drugih raket. Ukrajina je sicer hipersonično raketo kinžal prvič sestrelila pred nekaj več kot tednom dni.

Vodja vojaške uprave ukrajinske prestolnice Serhij Popko je napad opisal kot “največje število raket v najkrajšem času”. “Po dosedanjih informacijah je bila velika večina sovražnikovih ciljev v zračnem prostoru Kijeva odkrita in uničena,” je dodal po poročanju britanskega BBC.

A. V.