Rupar postal prvi predsednik stranke Glas upokojencev

Ustanovljena stranka Glas upokojencev, Ljubljana, 20. januar 2024

Pavel Rupar, vodja protestnega gibanja upokojencev, je danes tudi uradno postal predsednik stranke Glas upokojencev. 

Pavel Rupar je ob izvolitvi dejal: “Ljubim domovino Slovenijo. Rad vas imam!”

Za članice in člane izvršilnega odbora je glasovalo 286 prisotnih soustanoviteljev. Člane izvršilnega odbora je izvolilo 286 prisotnih, nihče ni bil proti, nihče se ni vzdržal. Za člane nadzornega odbora je glasovalo 286 soustanoviteljev, prav toliko jih je glasovalo za predlagano sestavo, brez glasu proti, prav tako brez vzdržanega glasu. Vseh ustanovnih članov stranke je sicer 439.

Za prvega predsednika stranke Glas upokojencev je bil soglasno izvoljen pobudnik protestov, delovnih akcij, Pavel Rupar.

Rupar se je ob izvolitvi zahvalil vsem prisotnim, nato pa k sodelovanju povabil tudi druge politične stranke. Odprti smo za vse, če bo to za dobro upokojencev in državljanov Republike Slovenije,” je povedal ob razglasitvi rezultatov.

Udeležili se bodo evropskih in državnozborskih volitev
Pobudnik stranke Pavel Rupar je na kongresu povedal, da je njihov cilj izboljšati življenja upokojencev in zagotoviti boljše socialne razmere za delavce in mlade. Napovedal je udeležbo na evropskih in državnozborskih volitvah, poroča STA.

Na dogodku je prisostvovala tudi znana zdravnica in političarka dr. Tina Bregant, ki je v preteklosti nastopala na shodih upokojencev. Kongres je vodil znan televizijski voditelj Pavle Ravnohrib.

Zbrani so ob zaključku kongresa zapeli njihovo strankarsko “himno”, znano slovensko narodno pesem Čebelice. Medtem ko so peli, so v dvorani vihrale slovenske zastave.

“Vesel in ponosen sem, da smo v enem letu od pobude sporočila vladi, da so upokojenci še živi, prehodili pot do temeljev prave politične stranke,” je Rupar povedal v izjavi za medije po kongresu.

Stranke je sicer zrasla iz društva Inštituta 1. oktober. Po neslavnem propadu stranke DeSUS je tako Slovenija danes ponovno dobila stranko, ki se primarno zavzema za pravice upokojencev.

Pavel Rupar postal prvi predsednik stranke Glas upokojencev

Vir: Foto: FB, besedilo Nova24TV

A. L.