Romunka v kombiju v škatlah prevažala enajst pasjih mladičev brez hrane in vode (slike)

Vir: PU Novo mesto.

Novomeški policisti so 7. marca na mejnem prehodu Obrežje ustavili Romunko, ki je v prtljažniku kombija prevažala enajst pasjih mladičev, nagnetenih v kartonskih škatlah brez hrane in vode. O najdbi so obvestili veterinarsko inšpekcijo, ki je odredila odvzem živali in zoper tihotapce uvedla prekrškovni postopek.

 

Romunka je bila s sopotnikom namenjena v Italijo, a sta ji načrte z mladiči na Obrežju prekrižala policija in veterinarska inšpektorica Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Ta je odredila, da se mladiče odvzame in odpelje v zavetišče veterinarske bolnišnice v Brežice.

Tam zanje lepo skrbijo in so trenutno karanteni, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Dva psička in ena psička imata pasemske značilnosti jazbečarja, šest psičkov in dve psički pa pasemske značilnosti pudlja.

Ob odvzemu so bili mladiči stari le nekaj tednov ter prešibki za zahtevno in dolgo pot. V veterinarski bolnišnici skrbijo, da se dobro počutijo, zagotavljajo jim občutek varnosti in poskušajo kar najbolj zmanjšati posledice prezgodnjega odvzema od pasje mame, so še zapisali.

A. V.