Rojc: “Pomislite na to, da določen del populacije trdo dela za dosego ciljev v dobrobit ljudi, ki jih vi brezbrižno rušite”

Ilirskobistriški župan Emil Rojc (vir: družbena omrežja)

“Še ena interpelacija je mimo. Res je, da je naloga opozicije gledati pod prste vladi. Ampak to kar počne KUL, pa je vseeno malo preveč. Z izjavami, kot je: “Šole bi se morale zapirati zadnje in odpirati prve”, kažete na to, da vam je popolnoma vseeno ali pa ne razmišljate, koliko ljudi se bo okužilo in kakšne posledice bodo trpeli.

Ob takšnih izjavah pomislite na to, da določen del populacije (zdravstveni delavci, Civilna zaščita, prostovoljci … ) trdo dela za dosego ciljev v dobrobit ljudi, ki jih vi brezbrižno rušite.”

Tako je včerajšnjo interpelacijo sredi epidemije zoper šolsko ministrico dr. Simono Kustec komentiral ilirskobistriški župan in dolgoletni član stranke SD Emil Rojc.

Včerajšnja interpelacija zoper Kustečevo s strani Kulovcev (SD, LMŠ, Levica in SAB) ni uspela. Podobno se pričakuje tudi za interpelacijo zoper Janeza Ciglerja Kralja, ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki jo je prav tako vložila KUL, v državnem zboru jo bodo obravnavali v četrtek.

M. D.