Robert Golob naj predvidenih 1,9 milijona evrov nagrade nameni gasilcem

Utrujeni gasilci na Krasu (vir: arhiv)

Premier Robert Golob je za poslovno uspešnost pri državnem podjetju GEN-I za leto 2021 upravičen do nagrade v višini 1,9 milijona evrov bruto. Poslanec Andrej Hoivik zdaj predlaga, da Golob to nagrado nameni gasilcem.

Poslanec SDS Andrej Hoivik je na vlado naslovil pisno poslansko pobudo v zvezi z razdelitvijo nagrade, ki jo bo (ali jo je že) Robert Golob prejel za lanskih 10 mesecev vodenja podjetja v državni lasti, GEN-I.

Celotno pobudo objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

spletni medij Siol.net je dne 9. junija 2022 poročal, da naj bi bil premier Robert Golob za poslovno uspešnost pri državnem podjetju GEN-I za leto 2021 upravičen do nagrade v višini 1,9 milijona evrov bruto.

Robert Golob je v predvolilnih soočenjih večkrat poudaril, da bo to nagrado razdelil humanitarnim oz. nevladnim organizacijam.

Znesek v višini 63,00 evrov za do 8 ur dela oz. 94,50 evrov za nad 8 ur dela prostovoljca pri gašenju največjega požara v zgodovini Slovenije, ki ga je določila Vlada Republike Slovenije na svoji 15. dopisni seji, za prostovoljne gasilce in gasilke ter druge prostovoljce se zdi ob aktualnih dobrih gospodarskih kazalnikih in prilivih v slovenski proračun prenizek.

Zato na vlado naslavljam pobudo, da njen predsednik predvidenih 1,9 milijona evrov nagrade, ki jo bo prejel iz državnega podjetja, nameni slovenskim prostovoljnim gasilskim društvom, ki bodo ta prepotrebna finančna sredstva razdelila med svoje člane in članice.

Vlada oz. premier Golob ima zdaj 30 dni časa za odgovor.

Spomnimo. Ajdovski podjetnik (zasebnik) Ivo Boscarol bo nagrado gasilcem podvojil, Golob jo zdaj lahko potroji, znesek je ravno pravšnji za to. (več)

Nekaj fotografij z dogajanj na Krasu:

M. D.