Ribnica: Odprli prenovljen bazen in prizidek k osnovni šoli

Ribnica

V Ribnici so včeraj slovesno predali namenu obnovljen občinski bazen in prizidek k Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna. Obnova bazena je bila dolgo pričakovana, s prizidkom pa rešujejo prostorsko stisko osnovne šole.

Skupna vrednost obeh investicij je 2,817 milijona evrov, od česar je občini 1,88 milijona evrov ali dobri dve tretjini sredstev zagotovila vlada Janeza Janše.

Vrednost prizidka je ocenjena na 917.000 evrov, od tega je bilo 380.576 evrov odobrenih sredstev države po razpisu v času vlade Janeza Janše. Vrednost obnove bazena je 1,9 milijona evrov, od česar je občini Ribnica 1,5 milijona evrov zagotovila vlada Janeza Janše.

Prizidek k stavbi B osnovne šole so se v občini odločili zgraditi zaradi povečanega vpisa v prve razrede in večletne prostorske stiske šole. Število otrok v občini v zadnjih letih narašča tako na račun priseljevanja kot naraščanja rojstev. Zdaj so pridobili štiri učilnice in dodatne pomožne prostore v skupni površini 350 kvadratnih metrov. Razširili so jedilnico in kuhinjo ter vgradili dvigalo. Otroci bodo pouk v prizidku začeli že danes.

Bazen v Športnem centru Ribnica je obnovilo podjetja CBE iz Ljubljane. V celoti so zamenjali bazensko školjko, keramiko, bazensko tehniko, stavbno pohištvo, strop, razsvetljavo, ozvočenje, prezračevanje in požarni zid. Uredili so tudi dostop za gibalno ovirane, izvedli celostno energetsko sanacijo, prenovili garderobe, sanitarije in vadbeni prostor, namenjen fitnesu. Občina je trenutno v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja za izgradnjo zunanje terase, s katero bi do leta 2024 obiskovalcem bazena omogočili tudi oddih na prostem.

Danes je bazen že na voljo vrtčevskim otrokom, šolarjem, številnim športnim društvom in klubom, pa tudi vsem ostalim obiskovalcem, željnim vodnih dogodivščin.

K. R.