Ribnica: Obnovili bodo 44 let star bazen

Bazen v športnem centru Ribnica (vir: občina)

Na včerajšnji seji je vlada v veljavni Načrt razvojnih programov 2021 – 2024 uvrstila rekonstrukcijo bazena v Športnem centru Ribnica. Projekt je bil izbran na javnem razpisu za sofinanciranje investicij v rekonstrukcije športnih bazenov. 

Za obnovo bazena v Ribnici bo država tako prispevala 1,5 milijona evrov.

Dodajmo, da sta bila na razpisu za sofinanciranje investicij v rekonstrukcije športnih bazenov izbrana dva projekta, poleg Ribnice še Kopališče Radovljica. Vsak od objektov pa bo sofinanciran v višini 1,5 milijona evrov.

 Cilj javnega razpisa je bil zagotoviti kakovostne javne športne površine za vse kategorije uporabnikov ter učinkovito koriščenje in ravnanje z javnimi športnimi objekti.

V Ribnici pogodbo za obnovo podpisali že v sredo

Predstavniki Občine Ribnica in podjetja CBE iz Ljubljane pa so pogodbo o rekonstrukciji in prenovi bazena v Športnem centru Ribnica podpisali že dan pred vladno odločitvijo, to je v sredo, 6. oktobra 2021.

Iz sporočila je razvidno, da bo vrednost obnove vredna nekaj manj kot 1,9 milijona evrov (brez davka na dodano vrednost), z deli bodo začeli sredi oktobra, končana naj bi bila do poletja 2022. To pomeni, da bo obnovo bazena večinoma financirala država. Bazen v Športnem centru Ribnica je sicer star že 44 let, dotrajan in potreben temeljite obnove.

Kaj bodo prenovili za slaba dva milijona evrov?

V okviru celovite prenove med drugim načrtujejo rekonstrukcijo bazenske školjke, zamenjavo keramike bazenske tehnike in stavbnega pohištva. Strop naj bi dobil novo izolacijo, na novo bodo urejeni razsvetljava, ozvočenje in prezračevanje z rekuperacijo.

Obnovljen bo tudi celoten del stavbe športnega centra ob bazenu. Slačilnice oziroma garderobe bodo iz kleti premaknjene v nadstropje višje na način, da bo omogočen dostop gibalno oviranim osebam. Izvedena bo celovita energetska obnova razsvetljave, stropa in predela proti fasadi. S tem nameravajo znižati trenutne visoke obratovalne stroške in zagotoviti optimalne pogoje za uporabnike.

Vstop v bazen možen do začetka prenove, pogoj PCT

Bazen v Športnem centru Ribnica je sicer od septembra znova odprt za rekreativno plavanje. To je do začetka prenove mogoče od ponedeljka do petka med 20. in 21.30 uro, v soboto med 17. in 19. uro, ob nedeljah pa med 15. in 17. uro.

Dnevna karta za otroke do 10 let starosti in upokojence stane dva evra, za odrasle evro več. Za vstop pa je treba izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testiran).

K. R.