sobota, 2 decembra, 2023
Doma Dolenjska Revoz: Včeraj prvi dan, ko je potekalo merjenje temperature zaposlenim

Revoz: Včeraj prvi dan, ko je potekalo merjenje temperature zaposlenim

Revoz Novo mesto (vir: arhiv)

Koronavirus in številni ukrepi za preprečevanje širitve velike težave povzročajo tudi podjetjem. Novomeški Revoz je velik slovenski zaposlovalec, v njem dela okoli 3300 oseb. Zaradi težav z zagotavljanjem prisotnosti delavcev iz Hrvaške so včeraj začasno odpovedali nočno izmeno.

Ukrep prekinitve javnega potniškega prometa jim je povzročil precej težav, hkrati so zaposlenim včeraj ob vstopu v tovarno začeli meriti temperaturo.

Iz Revoza so nam včeraj sporočili, da so zjutraj uspeli zagnati proizvodnjo, kljub temu, da zaposlenim niso mogli omogočiti organiziranega prevoza, pač pa so se ti na delo pripeljali sami.

Navedli so, da v Revozu že od pojava koronavirusa v Evropi sprejemajo različne ukrepe, s katerimi bi zajezili njegovo širitev, zaščitili zdravje zaposlenih in ohranili delovanje podjetja. Ukrepi so naslednji:

  • na sprejemu kamionov v tovarno (obvezno razkuževanje rok, merjenje temperature, obvezno nošenje mask za voznike, spoštovanje razdalje …);
  • zaposlenim ob prihodu na delo merijo temperaturo;
  • v jedilnicah je obvezno razkuževanje rok na vhodu, daljši čas razdeljevanja, ukinitev samopostrežnega dela, priprava pribora, spoštovanje razdalje …, pri čemer so v pripravi novi ukrepi;
  • obiski, sestanki, izobraževanja, službena potovanje (vse odpovedano, vsi sestanki potekajo prek Skypa);
  • uvedeno je dodatno čiščenje, prezračevanje in razkuževanje prostorov;
  • zaposlene že od samega začetka opozarjajo na preventivno ravnanje za samozaščito pred virusom.

Včeraj je bil tudi prvi dan, ko je potekalo merjenje temperature. Zaradi nizkih zunanjih temperatur je prišlo do težav pri delovanju naprav in posledično zastojev, težave (tako tehnične kot organizacijske) naj bi odpravili do danes.

V podjetju se sicer vsak dan prilagajajo novim razmeram in sprejemajo dodatne preventivne ukrepe.

Za tiste poklice in posameznikom, za katere je to možno, omogočajo delo od doma.

Dobava delov je otežena in jo z velikimi prizadevanji še uspevajo zagotavljati.

Zaradi težav z zagotavljanjem prisotnosti delavcev iz Hrvaške (obvezna karantena ob povratku iz Slovenije) so včeraj začasno odpovedali nočno izmeno.

A. L.