Rekordno: V 24 urah prijeli 128 ilegalcev in tihotapca

Fotografija je simbolična.

Včeraj so slovenski policisti prijeli kar 128 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ, kar 50, so jih prijeli na območju Bele krajine, večinoma v občini Črnomelj, kjer so v Kanižarici ustavili tudi osebni avtomobil, v katerem je bilo kar 10 Eritrejcev.

V zadnjem času se umirja število prijetih na območju Ilirske Bistrice, povečuje pa se v Beli krajinei in na mariborskem ter murskosoboškem območju.

PU Novo mesto: 50 ilegalcev in tihotapca

Policisti so na območju krajev Tribuče, Božakovo, Dolnji Suhor pri Vinici in Semič izsledili in prijeli 40 ilegalnih migrantov. Policijski postopki z 18 državljani Sirije, devetimi državljani Bangladeša, osmimi državljani Irana, štirimi državljani Maroka in državljanom Egipta  še niso zaključeni.

Črnomaljski policisti pa so sinoči nekaj po 21. uri v Kanižarici pri Črnomlju ustavili voznika avtomobila znamke Chrysler francoskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 27-letni
voznik, državljan  Rusije, v vozilu prevaža 10 Eritrejcev. Ruskemu državljanu so odvzeli prostost in mu zasegli vozilo. Policijski postopki z državljani Eritreje pa še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 4 ilegalce

V Grosuplju in Ljubljani so prijeli 4 tujce (državljane Alžirije in Maroka). Postopki
s prijetimi še niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 18 ilegalcev

Na območju PU Koper so policisti od torka, 13. 8. 2019 od 6.00 ure, do danes, 14. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 18 ilegalnih migrantov. od tega so jih 14 prijeli na območju Ilirske Bistrice in po dva v Kozinu ter Kopru. Trije so zaprosili za azil, ostale bodo vrnili na hrvaško stran.

Prijeti so se izrekli za državljane Egipta (14), Kosova (2), Albanije (1) in Afganistana (1).

PU Maribor: Prijeli 24 ilegalcev

Včeraj okoli 6.30 so policisti na vlaku v Ormožu prijeli dva državljana Alžirije in enega Sirije. Tujci bodo vrnjeni v Republiko Hrvaško.
V Zgornjem Gruškovju pa so ob 14.15 prijeli 19 Pakistancev. Tudi te bodo vrnili na hrvaško stran. V Slovenski Bistrici pa so okoli 12.30 prijeli dva Afganistanca, ki sta zaprosila za azil.

PU Murska Sobota: Prijeli 32 ilegalcev

Prijeli so 32 ilegalnih migrantov. Izrekli so se za državljane Irana, Sirije, Alžirije, Iraka, Libije, Palestine in Maroka. Pri tem sta 2 podala vlogo za mednarodno zaščito – azil, ostali
pa so v postopku vračanja hrvaškim varnostnim organom.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.