Referendum: Odprla so se volišča

Vir: arhiv

Ob 7. uri se je po državi odprlo več kot 3000 volišč za glasovanje na zakonodajnem referendumu o spremembah zakona o vodah.

Volišča so odprta od 7. do 19. ure.

Volivci moramo s seboj na volišče prinesti osebni dokument, pred glasovanjem se moramo podpisati v volilni imenik, nato prejmemo glasovnico.

Poleg rednih volišč se je odprlo še 56 volišč za glasovanje zunaj kraja stalnega prebivališča (t. i. volišča omnia), po lokalnem času pa bo odprtih bo še 31 volišč na diplomatsko-konzularnih predstavništvih Slovenije v tujini.

Na voliščih je treba spoštovati navodila za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom, kot so vzdrževanje razdalje, nošenje mask in razkuževanje rok, volivci moramo na volišča vstopati posamično.

Referendumsko vprašanje se glasi: “Ali ste za to, da se uveljavi zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o vodah (ZV-1G), ki ga je sprejel državni zbor na seji dne 30. marca 2021?” Volivci svojo voljo izrazijo tako, da obkrožijo za ali proti.

Prvi podatki o volilni udeležbi bodo znani predvidoma ob 12. uri, glede na stanje na voliščih ob 11. uri. Naslednji podatki o volilni udeležbi bodo znani predvidoma ob 17. uri, glede na stanje na voliščih ob 16. uri.

Prvi delni izidi glasovanja bodo znani po 20. uri.

Kot vedno, tudi danes velja: Pojdimo na volilna mesta in glasujmo!

Podrobne rezultate volitev lahko spremljamo na povezavi https://volitve.dvk-rs.si/

C. R.